WINES

Grekos Networks

ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ ΜΑΣ

IOKALLIS Merlot (100%) Φιάλη 750 ml

Ένα εξαιρετικό κρασί με άποψη,   σώμα ιδιαίτερο πνεύμα.

Χαρακτηριστικά: Αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων. Γνωστές αρίστης  ποιότητος  ποικιλίες που παράγουν κρασί  εξαιρετικής  ποιότητος με στοιχεία σπάνια και  άγνωστα στην στερεοελλαδίτικη Ελλάδα. στα αρωματικά βότανα που υπάρχουν γύρω από το αμπέλι (θυμάρια, ρίγανη, θρούμπες κλπ).

Στρεμματική απόδοση: 550kgr

Αμπελοτόπι: Τα κτήματα έχουν (νοτιοανατολικό) προσανατολισμό και βρίσκονται σε υψόμετρο από 10-50 μέτρα απέναντι από την θάλασσα.

Αλκοολικός αριθμός: 12%

Οινοποίηση: Κλασική ερυθρή οινοποίηση, με διάρκεια εκχύλισης 10-15 μέρες. Η ωρίμανση – παλαίωση γίνεται για 12 μήνες σε καινούργια δρύινα γαλλικά βαρέλια, και παραμένει 6 μήνες στις φιάλες. Επιδέχεται ευγενή οινοποίηση & παλαίωση για 12 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια πριν φτάσει στα χέρια του καταναλωτή.

Σερβίρεται: Στους 18-19° C. Συνοδεύει άριστα κόκκινα κρέατα με πικάντικες σάλτσες, κυνήγι πτερωτό ή τετράποδο. Προτεινόμενο τυρί: μπρί, καμαμπέρ.

IOKALLIS Cabernet Sauvignon (100%) Φιάλη 750 ml

Στόχος ενός παλαιωμένου κρασιού έτσι ώστε να γίνει η ταυτότητα του κτήματος.

Χαρακτηριστικά: Αποτέλεσμα αυτής της επιλογής, είναι ένα κρασί πολύ περιορισμένης παραγωγής με βαθύ πορφυρό χρώμα, με πλούσια αρώματα μαύρων άγριων φρούτων και μπαχαρικών, πλούσιο βελούδινο σώμα καθώς και μακριά επίγευση.

Στρεμματική απόδοση: 550kgr

Αμπελοτόπι: Τα κτήματα έχουν (νοτιοανατολικό) προσανατολισμό και βρίσκονται σε υψόμετρο από 10-50 μέτρα απέναντι από την θάλασσα.

Αλκοολικός αριθμός: 12,5%

Οινοποίηση: Κλασική ερυθρή οινοποίηση, με διάρκεια εκχύλισης 10-15 μέρες. Η ωρίμανση – παλαίωση γίνεται για 12 μήνες σε καινούργια δρύινα γαλλικά βαρέλια, και παραμένει 6 μήνες στις φιάλες. Επιδέχεται παλαίωση έως 2 χρόνια. Συνοδεύει θαυμάσια κυνήγι, κόκκινα κρέατα, αλλαντικά φυσικής ωρίμανσης και τυριά.

Σερβίρεται: Στους 16-18° C. Συνοδεύει άριστα κόκκινο κρέας, μαλακά τυριά   και ζυμαρικά με ελαφριές κόκκινες σάλτσες. Συνοδεύει κόκκινα κρέατα και κίτρινα τυριά.

IOKALLIS Μαλαγουζιά (60%) - Ασύρτικο (40%) Φιάλη 750 ml

Δημιουργήθηκε με το πάντρεμα δύο ελληνικών ποικιλιών, του Ασύρτικου και της σπάνιας Μαλαγουζιάς.

Χαρακτηριστικά: Ζωηρό πρασινοκίτρινο χρώμα με εντυπωσιακή διαύγεια και έντονη επίγευση. Η «μύτη» του είναι εκφραστική με εναλλασσόμενες εντυπώσεις, καθώς δίπλα στα εξωτικά φρούτα περνούν νότες πιπεριάς, γιασεμιού, πορτοκαλιού, πεπονιού, βοτάνων και λεμονιού.

Στρεμματική απόδοση: 550kgr

Αμπελοτόπι: Τα κτήματα έχουν (νοτιοανατολικό) προσανατολισμό και βρίσκονται σε υψόμετρο από 10-50 μέτρα απέναντι από την θάλασσα.

Αλκοολικός αριθμός: 12,5%

Οινοποίηση: Παραδοσιακή μέθοδος λευκής οινοποίησης σε χαμηλή σταθερή θερμοκρασία. Χρησιμοποιήθηκε μόνο ο πρόρογος των σταφυλιών. Σταθεροποιήθηκε στους -8°C για 10 μέρες.

Σερβίρεται: Στους 8°C. Συνδυασμός με πιάτα: Συνοδευει ποικιλιες λευκων φρουτων, πιατα θαλασσινων και μεζεδες μεσαιας γευστικης εντασης που βασιζονται σε λευκα κρεατικα.